Flykten till framtiden

FRÅN 1973 TILL 2016.

Hjärtsjuke Svante (Elias Palin) lyckas ta ett märkligt tunnelbanetåg från 1973 in i framtiden där hans åkomma kan botas… men så enkelt blir det inte. Den första filmen som Ulf Malmros regisserade tillsammans med hustrun är en tidsresekomedi, en fantasifull idé som kanske påminner regissörens fans om Rapport till himlen (1994). Här leks det friskt med skillnaderna mellan de två decennierna och Malmros får in en hel del pikar mot 70-talet. Relationen mellan Palin och Victoria Dyrstad övertygar inte, men vi köper upplägget i stort. Henrik Dorsin är rolig som ABBA-hatande skivhandlare.

2016-Sverige. 99 min. Färg. Widescreen. Regi: Ulf Malmros, Jaana Fomin. Manus, klippning: Ulf Malmros. Scenografi: Liv Ask, Bengt Fröderberg. I rollerna: Elias Palin (Svante), Victoria Dyrstad (Elsa), Henrik Dorsin (Bengan), Johan Ulveson, Ia Langhammer, Malin Persson… Jacob Nordenson.

Guldbagge: Bästa scenografi.

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.