Sivandivan

Siv Wennberg slog igenom på operascenen i början av 1970-talet och fick internationella framgångar. Tills det plötsligt sa stopp. Visst har hon utnämnts till kunglig hovsångerska, men när hon nu ser tillbaka på sitt liv vid 74 års ålder hyser hon enormt agg mot hela operavärlden och hur hon har behandlats. Samtidigt drivs hon av ett stort behov av att återupprätta ryktet och ta kontroll över sitt eftermäle; vi ser henne kämpa för att få sina memoarer utgivna och gamla kassettinspelningar överförda till cd-skivor för försäljning. Det är omöjligt att inte tänka på Sunset Boulevard (1950) medan vi umgås med Wennberg i hennes gamla lägenhet, besatt av forna framgångar och nederlag. En enormt karismatisk figur i ett naket, fräckt och välgjort porträtt.

2019-Sverige. 76 min. Färg. Producerad av Gustav Ahlgren, Emelie Jönsson, Daniel Pynnönen. Regi: Gustav Ahlgren, Emelie Jönsson.

 

IMDb

What do you think?

/ 5. Vote count:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu