Utrikesministern

En dokumentär av samma slag som The Final Year (2018) där vi följde Obama och hans utrikespolitiska team under deras sista år i Vita huset – ett sympatiskt porträtt, vi blir som en fluga på väggen, men filmskaparna vill inte gräva djupare än så. Vi får nöja oss med att observera de ögonblicksbilder och detaljer som kameran fångar. Vi följer utrikesminister Margot Wallström under fyra år i Arvfurstens palats och alla resorna. Politiken är uttalat feministisk, vilket sätter sin prägel på prioriteringarna. Tempot är frenetiskt och här finns flera internationella kontroverser, vilket påverkar hennes hälsa. Den storpolitiska dramatiken samt närheten till Wallström överskuggar ytligheten.

2018-Sverige. 93 min. Färg. Regi, manus: Viktor Nordenskiöld.

 

IMDb

What do you think?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu