Systrar 1968

Karin (Mikaela Knapp) är en nyutexaminerad journalist som 1968 får jobb på en liten tidning i Ystad där hon gör sitt för att förändra världen. En miniserie lite i samma anda som SVT:s tidigare Fröken Frimans krig (2013-2017) – sympatiskt och roande. Berättelsen tar sig an en revolutionerande tid och låter det traditionella och borgerliga utmanas av nya vänstervärderingar. Lite präktig i stilen; här finns inga inslag som vi inte har sett förr i skildringar av 68-rörelsen. Men behagligt utförd, och särskilt Jens Hultén är sevärd i en roll som skiljer sig från många tidigare brutala insatser.

2018-Sverige. Gjord för tv. 177 min. Färg. Regi: Kristina Humle. I rollerna: Mikaela Knapp (Karin), Maja Rung (Lottie), Anna Åström (Ingela), Hannes Fohlin, Sunjatha Conta, Sven Boräng… Jens Hultén, Livia Millhagen, Kim Sulocki, Lo Kauppi.

Trivia: Ursprungligen visad i tre avsnitt.

MEDEL

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.