Deadline

När ett flygplan med biologiska stridsmedel exploderar utanför Kullahalvön i Skåne drabbas befolkningen av märkliga symptom som leder till döden; myndigheter och privatpersoner försöker hantera katastrofen… Samtidigt som amerikanska katastroffilmer började bli populära kom den här lågmälda svenska varianten som skildrar en krissituation på ett realistiskt sätt. Men filmen känns ofokuserad och regissören lyckas inte bygga upp något driv; flera av spänningsscenerna är amatörmässiga. Del av charmen är dock vardagsskildringen.

1971-Sverige-Danmark. 108 min. Färg. Regi, manus: Stellan Olsson. I rollerna: Kent-Arne Dahlgren (Kent-Arne), Elsebeth Reingaard (Elsebeth), Stig Torstensson (Stig), Evabritt Strandberg, Gunnar Olsson, Halvar Björk.

 

IMDb

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.