• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:November 25, 2020

Den enda vägen

TV√Ö BR√ĖDER. EN H√ĄNDELSE SOM F√ĖR√ĄNDRAR ALLT.¬†

När Alex (Mikael Cvetkovic) blir skjuten i Malmö av en maskerad man hamnar han i rullstol; brodern Michel (Daniel Cvetkovic) gör allt för att få ihop pengar till en operation i Köpenhamn… Paret Conchas längre version av en kortfilm från 2014 inspireras delvis av serieskytten Peter Mangs och använder det som utgångspunkt för ett drama om syskonkärlek och hur rasistiska strukturer sätter käppar i hjulet för nysvenskar. Daniel Cvetkovic, även känd som rapparen Lilleman, är bra i huvudrollen, men filmen är för klyschig för att beröra på riktigt.

2017-Sverige. 86 min. Färg. Widescreen. Regi, foto: Manuel Concha. Manus: Manuel Concha, Claudia Galli Concha. I rollerna: Daniel Cvetkovic (Michel), Mikael Cvetkovic (Alex), Miodrag Stojanovic (Ivo), Patrik Fridh, Sandra Redlaff.

Trivia: Medproducerad av Claudia Galli Concha. Daniel och Mikael Cvetkovic är bröder även i verkligheten.

 

IMDb

What do you think?

5 / 5. Vote count: 1

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.