Beck – Den svaga länken

densvagalankenNär en ung kvinna våldtas och mördas i en park inser Martin Beck (Peter Haber) och hans team att en serievåldtäktsman härjar längs tunnelbanans blå linje. Den andra biofilmen i den tredje omgången Beck-filmer håller en relativt hög klass. Inspirationen tycks delvis ha varit Hagamannen och det matchas med en relation mellan Gunvald och Becks dotter som gör kommissarien illa till mods. Regissören Harald Hamrell bygger skickligt upp en spänning kring fallet och i flera avseenden lyckas de inblandade hålla en ton och leverera en historia som är trogen Sjöwall/Wahlöö.

2007-Sverige. 93 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Rebecka Hemse (Inger Beck), Marie Göranzon, Ing-Marie Carlsson, Måns Nathanaelson… Ingvar Hirdwall, Tomas Norström, Margreth Weivers.

Trivia: Se Beck – Skarpt läge (2006) för en lista på seriens övriga filmer.

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.