Beck – Levande begravd

levandebegravdNär en åklagare hittas död efter att ha begravts levande i en kista antar Martin Beck (Peter Haber) och hans kollegor att ett motorcykelgäng begick mordet… men det blir ett betydligt mer komplicerat fall. Den här 26:e Beck-filmen sägs vara den sista i denna lukrativa, populära serie och nog känns det lite som ett avslut. Flera bekanta ansikten från förr dyker upp och våra känslor för Beck testas när han själv hamnar i livsfara. Berättelsen om en seriemördare avhandlas på ett engagerande sätt med kompetent, om än långt ifrån fantasifull, regi av Harald Hamrell. Ingvar Hirdwalls granne slår nya rekord i egenhet.

2010-Sverige-Norge-Tyskland. 90 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Stina Rautelin (Lena Klingström), Måns Nathanaelson, Ingvar Hirdwall, Fredrik Hammar… Jessica Zandén, Anita Wall.

Trivia: Den fjärde omgången av Beck-filmer innefattar två biofilmer – den här och I stormens öga (2009).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.