Beck – I stormens öga

istormensogaEtt bränt kvinnolik hittas och Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) visar sig ha kopplingar till händelsen; samtidigt förbereder en grupp av miljöaktivister ett terrordåd mot Forsmark. 12 år efter den första filmen i den här serien levereras ett kapitel som ändå visar att Harald Hamrell och hans medarbetare är måna om att skapa något som inte går på autopilot. Den personliga delen berör ett förhållande som Gunvald en gång hade med en kvinna som är minst sagt politiskt engagerad; den brottsliga delen berör den organisation som nu har henne i ett järngrepp. Snyggt regisserat och ganska spännande.

2009-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland-Finland. 91 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Måns Nathanaelson (Oskar Bergman), Ingvar Hirdwall, Kirsti Torhaug, Christoffer Hedén.

Trivia: Den fjärde omgången av Beck-filmer innefattar två biofilmer – den här och Levande begravd (2010).

5 kopia

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.