• Post category:Reviews in Swedish
  • Post last modified:February 16, 2021

Fyra år till

Unknown-1Den populäre Folkpartiledaren David Holst (Björn Kjellman) blir förälskad i en man (Eric Ericson) trots att han är gift… men mannen råkar dessutom vara en högt uppsatt socialdemokrat. Tova Magnussons första långfilm som regissör, Fröken Sverige (2004), led av att den kändes för konstruerad. Ingen kan påstå att den här komedin känns så mycket trovärdigare; Kjellmans rollfigur får det ganska lätt trots alla omvälvande händelser i hans liv. Men den positiva tonen smittar av sig och skådespelarna är charmiga, särskilt de två huvudrollsinnehavarna. Dialogen är kvick (med en del politiska poänger) och soundtracket med gamla Ratata-låtar används väl.

2010-Sverige. 91 min. Färg. Producerad av Martin Persson. Regi: Tova Magnusson. Manus: Wilhelm Behrman. Musik: Mauro Scocco. I rollerna: Björn Kjellman (David Holst), Eric Ericson (Martin Kovacs), Tova Magnusson (Fia Holst), André Wickström, Sten Ljunggren, Inger Hayman… Annika Lantz, Mats Knutson, Babben Larsson.

Sista ordet: “Med ‘Fyra år till’ kände jag att jag hade en annan stringens [än med ‘Fröken Sverige’], att jag hade fler genomtänkta formidéer, ett annat sätt att förhålla mig till skådespelarna och att jag var säkrare på vad jag ville med de olika scenerna. Jag har helt enkelt fått bättre verktyg.” (Magnusson, Dagens Nyheter)

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Got something to say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.