Beck – Skarpt läge

skarptlageEn man hittas mördad i en villa och hans hustru och barn visar sig vara på rymmen; Beck (Peter Haber) och kollegorna får veta att frun har kontakt med en kvinnojour. Det här kapitlet var det första i den tredje omgången Beck-filmer att visas på bio och det är en ganska stark öppning. Det samhällsproblem som avhandlas denna gång är kvinnomisshandel, både på jobbet för Gunvald i och med mordfallet och privat då hans syster är utsatt. Elisabet Carlsson ger en trovärdig prestation i den rollen och katt- och råttaleken mellan poliserna och mördaren blir spännande.

2006-Sverige-Danmark-Norge-Tyskland-Finland. 95 min. Färg. Regi: Harald Hamrell. Manus: Cilla Börjlind, Rolf Börjlind. I rollerna: Peter Haber (Martin Beck), Mikael Persbrandt (Gunvald Larsson), Björn Bengtsson (Daniel Orrberg), Källa Bie, Elisabet Carlsson, Magnus Mark… Marie Göranzon, Ingvar Hirdwall.

Trivia: De övriga sju Beck-filmerna i den här omgången är Den svaga länken (bio), Flickan i jordkällaren, Gamen, Advokaten, Den japanska shungamålningen, Det tysta skriket och I Guds namn (de sista sex är videoutgåvor). Den första serien började med Beck (1997).

 

IMDb

What do you think?

0 / 5. Vote count: 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.